Ny hos Sari på Hälsokliniken?

Har du inte besökt Sari tidigare, så börjar du med att boka ett Nybesök ca 70 minuter. Fyll gärna i din e-post och ditt mobil nummer vid bokningstillfället. Detta för att du ska få en e-postbekräftelse på din bokning och en SMS-påminnelse 48 h före din bokning. Har du angett din e-postadress vid bokningen så får du en Hälsodeklaration att fylla i digitalt före ditt besök. Eller så fyller du i ett formulär på plats när du kommer till din behandling. Vill du fylla i den på plats så kom gärna 10-15 minuter före din behandlingstid så hinner du fylla i Hälsodeklarationen i lugn och ro.

Under ditt första besök och mötet med Sari får du berätta om dina besvär, din hälsa och livsstil. Viktigt att redogöra för eventuella receptfria och receptbelagda läkemedel du tar på regelbunden basis. Några frågor kan verka ovidkommande men nödvändiga för att få en övergripande bild av din hälsa och för att Sari på bästa sätt ska kunna hjälpa dig.  

Efter anamnes görs vid behov en inspektion av hållning, svullnader och eventuella snedställningar samt aktiva/passiva rörelsetester, muskelfunktionstester, töjningstester samt palpera områden relaterade till dina besvär, för att hitta rätt behandlingsmetod och upplägg.

Efter det följer själva behandlingen, ett neuromuskulärt behandlingsupplägg, som kan bestå av en rad olika massage- samt mjukdelsmanipuleringstekniker för att uppnå ökad rörlighet bland annat. Behandlingsmetod och upplägg baseras på ett helhetstänk vad gäller rörelseapparaten och inkluderar, vid behov, coachning, genomgång av stretchnings- och rehab-övningar, samt råd vad gäller exempelvis kost, livsstil och arbetsergonomi.

 

Behandlingsplan

Din behandlingsplan är skapad specifikt efter dina besvär och förutsättningar. I enlighet med fynden från undersökningen och i samråd med dig tar Sari fram en strategi som bäst möter dina mål. För vissa patienter med långvariga och återkommande besvär i rörelseapparaten har förebyggande behandling visat sig kunna hjälpa till att minska både återfall och intensitet på besvären.

 

Återbesök

Bra att känna till

Det väldigt individuellt hur du reagerar på Saris behandlingar. Därför är det bra att vara förberedd på att följande symptom kan uppkomma direkt efter behandling hos henne:

  • Ömma muskler
  • Trötthet
  • Illamående
  • Huvudvärk/yrsel

Medicinsk Massage påverkar hela dig så det är vanligt att man kan känna sig lite omtöcknad efter en behandling. Det är naturligt och ett tecken på att behandlingen gett god effekt och kroppens läkningsprocesser satts igång.

Du rekommenderas att dricka vatten och ta det lugnt efter att du varit på en behandling.